Dikuasakan oleh Blogger.
RSS
Container Icon

Kilatkan Buai

Hari yang sangat panas elok lah kalau wat keje2 menyelek ni kan...huhu, maka reen n hubby yang sangat rajin hari ni singgah kt kedai hardware beli syelek kayu...sebenarnye dah lama nak syelek balik buaian ni sebab dah nampak cam pudar kan...maklumla asyik berjemur tengah panas terik...hujan lagi, so color buai tu pun dah jadi ala2 kusam la...kami beli syelek brand Nippon Paint Timber Finish (Color Meranti)..

So, ini lah benda alah tu...syelek atau varnish, tin ni 1 liter, cukup le kot untuk buaian kat umah kami tu, sampai je umah terus tukar uniform, sila pakai tshirt buruk2 ye coz kena baju kang sesia je...huhu


Sangat gigih ye reen menyelek buai ni kat panas terik macam ni, saje nak berjemur...mat saleh tengok confirm jeles nak join sekali....hahahha... Sejam jugak la reen n hubby mengadap buai ni...letih gak walau cuma syelek je pun...kalau suh cat keliling pagar rumah ni mau daku pengsan...hahahhah, tidakkk ...rela reen upah sesape tukang cat yang buat...hehe, sikit2 camni xpe, masih terkawal...ecehh ;)

Errrmmmm..pas dah selesai menyelek buai, ada balance lagi syelek ni, tak guna kang memang takkan guna dah la, so semangat rajin tak hilang lagi, dengan kerusi kat patio pun reen bedal sekali syelekkan...dah alang2 kan walaupun kerusi tu colornyer ok lagi...tapi dari tak guna, membazir pulak..


Nie lah hasilnye setelah disyelek...kilat tak? haruss la kilat...kalau tak, baik tak yah syelek...hehhe, time kasih en hubby, ape yang penting?...Kerjasama!... :)




Lepas ni rasa cam nak cat pagar lak...nanti cari tukang cat..hihi...ok la mau tidoooo sudah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...