Dikuasakan oleh Blogger.
RSS
Container Icon

Basikal Baru Amelia

Dah beberapa hari asyik tertangguh je nak wat entry...alasan utamanye sebab tak tau nak story ape.. pehtu busy skit gi niaga sana sini, so bila balik umah dah letih sangat2...mandi, uruskan anak-anak...dapat je bantal terus Zzzzzzzzzz........


Hari ni pegi meniaga kat Bahagian Pinjaman Perumahan precint 2 Putrajaya...Balik dari niaga singgah kedai basikal dgn en hubby coz nak beli basikal la kan..takkan beli sayur lak...huhu, ni semua sebab Amelia merengek2 hari2 tanya dah beli ke belum basikal idaman dia tu..hehe..

Sebenarnye dia dh ada basikal cuma basikal lama tu time dia tadika la lebih kurang, so dah kecik n x selesa la nak guna...reen suruh dia kumpul tiap2 hari balance duit belanje sekolah...bila tabung dah penuh boleh la beli...kaannnn, harus la ajar anak usaha sendiri nak dapat benda yg dia nak, tak la sesenang je dapat, mak kau bukan cop duit nak oii!...ehehe, mesti dia lagi hargai basikal yg dia beli tu kan... :)

Duit tabung tu dah penuh dari b4 raye lagi...tp tak sempat2 nk beli lagi sampai la dah habis raya dah pun...mulut dia bising asyik tanya bila nak beli basikal? (1000x)...disebabkn maknye dh tak dapat menahan telinga hari ni kurajinkan diri men'survey' kedai2 basikal...hahahha, macam la nak beli basikal harga ribu2....

Kami pilih yang simple je untuk Amelia...ye la dia pun baru darjah 2..tak payah kot nak basikal bergear bagai...lagipun nak main n pusing2 kat area taman ni je pun..


Ttaaddaaaa...ni la rupa basikal baru Amelia..simple je, balik sekolah tak sabor2 nak test,,,jadi start esok x de lah dengar soalan cepumas tu lagi... 'bila nak beli basikal?'....

Ok...good nite, esok nak gerak awal dari rumah! see ya!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...