Dikuasakan oleh Blogger.
RSS
Container Icon

Rumah ku....tak sabarnyeeerrr....!!!!!

Salam hari minggu semua...

Semalam reen ade pergi tengok rumah yang reen beli kat Taman Pelangi semenyih tu...dah nak siap...hampir siap cuma tinggal nak wat jalan,masukkan api air n tunggu CF...

Tak sabar rasenyer nak tunggu semuanyer complete...actually tak leh nak masuk dalam lagi tengok kawasan rumah sebab pak guard kat situ cakap..bos dia tak bagi sebab still ade yang tak siap lagi...tp disebabkan teringin sangat nak tengok rumah depan mata..last2 parking kereta tepi jalan,adik ipar reen tunggu dalam kereta pastu reen n hubby jalan kaki jer masuk dalam sampai hujung..maklum la rumah hujung sekali,jauh pun kan ku redah gak oh rumah ku..memang x penah tgk dari dekat...cuma tgk lakaran map kat dalam SNP jer...
Kebetulan pergi sana jugak Developer yang buat rumah kat taman ni, Metro Kajang ada buat open house..sesambil boleh pegi makan2 gak kan...

So, jom tengok gambar rumah.....taaraaa!


Ni laluan jalan ke rumah reen...tu ha paling hujung rumah reen...redah je ar jalan kaki..dorang nak marah...marah la..nasib la,kan kita dah beli umah nie..

Ini la rumah reen...memang dah siap cuma tinggal yang sikit2 je..insyaAllah tak lama lagi leh ar masuk..


Jemput singgah ye ke rumah no 85...bila la leh dapat kunci ni..ni la first time dapat ambik gambar kat depan rumah...reen nyer rumah ni fasa 7B (Azalea)..kat depan2 sana banyak lagi rumah...dalam pembinaan sekarang fasa 8..

Jom masuk...gate tak kunci..dalam semua kunci...hehe..

Ok tak?...Alhamdulillah akhirnyer dapat duk kat rumah sendiri...memang bersyukur sangat..harap2 semuanyer berjalan lancar tanpa gangguan..

Pandangan dari depan...lepas ni kena pikir nak wat grill plak,lampu,kipas..kichen cabinet pun nak gak buat..tengok la mcm mana nanti..survey2 dulu...nak tambah ruang belakang rumah,rasanyer belum lagi kot...akan datang maybe la kot...

Ni semua ialah deretan rumah2 yang bakal menjadi jiran tetangga reen di masa akan datang...Selamat Berjiran Semua!!!!...jangan sombong tau...


Tanah corner kat tepi ni nak tanam ape ek...tengah pikir2 gak ni...tengok lanskap umah orang lawa jer...nak panggil org wat mahal gitu...xpe nanti boleh ku pikirkan...settle dulu perkara2 penting...


Kawasan tepi rumah...sesuai untuk beristirehat bersama keluarga...letak meja kecik n bangku..minum2 petang kat sini best gak...hehe..teringin nak ade mini garden.cam best jerk...

Berbaloi rasanyer reen n hubby meredah panas terik matahari tetengah hari buta...kalau tak sampai dapat kunci baru leh tengok betul2...selama ni asyik tgk umah org je...coz umah reen ujung xleh masuk...sekarang puas hati...hehe..indon2 yang keje kat situ pun dok tengok2 je kat kitorg yang cam x penah nengok rumah...haha...Pape pun syabas untuk Metro Kajang kerana berjaya siapkan rumah ni seperti yang dijanjikan...

Nanti reen update lagi gambar2 ek...ada banyak lagi nk update tp kekadang masa mencemburui reen...haha...

Jumpa lagi...miss u all!!...

ReOne

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 ulasan:

c-idah berkata...

hai reen.....
tahniah bakal duduk umah baru..
untung dapat umah tepi..
luas sikit kan...

tahniah...
suka bernovel gak eh...
samalah kita.pantang baca...
nanti satu keje pun xleh wat,haha..

tahniah...

Azreen berkata...

hi c-idah..tq singgah sini..memang pun kalau dah membaca novel tu selagi tak habis memang xjadi keje lansung...kalau dah start baca memang xleh benti...hehe

Topsy-Turvy Mum berkata...

salam Reen..

Thanks singgah my blog..
menarik entry ni..cantik la rumah reen..tahniah nak masuk rumah baru :)

LOVE berkata...

Congratz on ur new home Reen. Mmg tak sabar nak move to new hse kan? Love pun tgh tunggu nak pindah ke umah, right now tgh renovation. ;) Next year perhaps..

Azreen berkata...

hai Topsy-Turvy Mum...mekasih sudi singgah..x sabo nak masuk umah baru ni..hehe

Azreen berkata...

hi Love..mesti Love pun tak sabar kan...akhirnyer dapat duk umah sendiri...

IxoR@ berkata...

Tahniah...

Rumah Reen besar...ada kawasan lapang tu baik manfaatkan dgn sebaiknya...

Nanti bila dah dapat kunci...ada buat makan-makan tak? ahaks...!

:D

Azreen berkata...

hai ixora..kalau reen buat makan2 nanti reen jemput semua kekwn blog...hehe

paulinevoon berkata...

hi azreen.. thanks for dropping by :)

congrats on ur new house.. cantik, besar, corner lak tu.. best sgt :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...