Dikuasakan oleh Blogger.
RSS
Container Icon

Istana Negara...

Salam.........semua yang dirindui..

Hehe..sebenarnya gambar ni ambik bulan lepas..sajer je nak update kat sini...selalunya reen lalu je depan istana negara...tiap kali lalu kalau time siang hari memang ramai je pelancong2 asing tengah bergambar kat depan tu...bas yang bawak pelancong pun banyak parking kat situ...

Selalu cakap kat husband teringin la nak bergambar kat depan istana negara tu...asyik2 nampak pelancong je sakan posing depan tu dengan pengawal yang berdiri tegak and yang duk atas kuda tu...kita yang duk kat kl ni tak pernah sekali pun singgah kat situ...hehe...

Ntah macam mana, tak rancang pun (selalu memang tak rancang biasanya jadi) satu hari kebetulan ikut husband pegi KL..hari tu hari rabu kalau tak silap..reen cuti xkeje...lalu kat depan istana negara..hubby tanya nak ambik gambar kat situ ke? nasib baik bawak kamera sekali...apalagi posing la kat celah2 pelancong arab yang ramai kat situ...haha...walau pun muka tak macam arab sikit pun..kihkih...mula2 segan gak..dah semua pelancong...reen n hubby je tak...belasah je ar..

So jom layan gambar2...

Dengan pengawal istana yang setia tegak berdiri walau ape pun berlaku...respect tul la dengan pengawal ni..macam mana la diorang boleh berdiri lama macam tu..kalau reen maunya ketar lutut ni...

Dengan pengawal yang tunggang belakang kuda pulak..baik betul la kuda ni..duk diam je ek..mesti berlatih baik punya! tapi dapat duduk pun kalau lama sangat penat gak kan..

Tengok..ramai kan pelancong arab yang nak bergambar..

Okey...jumpa lagi lain entry pulak..bubui!

reen-wan

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 ulasan:

Dee berkata...

wah..dee pun slalu lalu..singgah penah..bergambar je lum lagi..

neezareef berkata...

ramai pn yg gambo2 ek...heheh ade kuda tu

cik adek manes berkata...

me pon tapenah nak begamba kt cnie.. lalu lanag je tue, sll le.. hehe..

pssttt.. reen maken kecit le.. best, best..

cik adek manes berkata...

me pon tapenah nak begamba kt cnie.. lalu lalang je tue, sll le.. hehe..

pssttt.. reen maken kecit le.. best, best..

*sowy, spelling error tdi.. hehe*

Azreen berkata...

hehe...dari dulu sebelum ada anak lagi nak singgah bergambar sampai la dah anak 2 baru tercapai..

Azreen berkata...

cik adik manes....yeke kecit?ade lagi la lelemak tersorok di sebalik baju itew...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...