Dikuasakan oleh Blogger.
RSS
Container Icon

Diet oohh Diet...



Awas!!...Ini bukan gambar lucah tau!...tengok la dari sudut positif!..ni gambar bentuk tubuh yang menarik selepas berjaya Diet...hehe...

Salam...Selamat Pagi...

Semoga hari nie akan lebih gembira dari hari2 sebelumnya...bercakap pasal diet nie..erm lama gak eh reen x story pasal diet reen kan...maklum la lepas2 habis raya nie bila nak start balik ke segmen mendietkan diri...ku rasa kan macam ader kelemauan la disitu...Ntah la ye kenapa...

Tapi...hehe...jangan risau coz reen masih lagi hadkan pengambilan makanan dalam sehari...seboleh-bolehnyer reen akan cuba kawal nafsu makan..but kekadang kalau dah lapar sangat reen bedal gak la.. faham2 je la ala2 sibuk dan menyibukkan diri pergi ke merata tempat...hehe...

Sebelum nie masa mula2 diet dulu reen selalu gak akan letak menu harian reen kat blog nie... pendek kata semua benda yang reen makan akan dikey in la ke dalam blog nie...Sekarang tak lagi coz reen xde la ikut segala menu diet macam dulu...very the serius gitu!!! now ada sikit kelonggaran...

Dulu reen memang betul2 kena kuruskan badan...bayangkan pas bersalin second baby 69kg...beratkan!...so setelah berpenat lelah dengan segala rutin diet itew reen berjaya la turunkan berat ke 55kg...erm tp kalau boleh nak kasi turun sampai 50kg...tp ini pun dah bersyukur sesangat...

Reen tetap ada makan nasi tapi kuantitinyer xbanyak la...sekali shj dalam sehari ok!...kalau reen makan nasi tghari maka malam reen ganti dengan yang lain pulak...cuma time raya tu jer xleh nak tolak nasi coz banyak sangat open house yang majoritinye makanan sangat la menduga iman..hehe.. time raya dikecualikan dari berpikir bab2 diet ni...cuti n bebas..kahkah...

Panjang lak kan...sekarang ni takde la fikir sangat nak buang lg 5kg tue...cuma kawal pemakanan jer...kalau ada rezeki turun la...hehe... boleh ke macm tu?..jgn tiru tau...Yang penting walau apa pun makanan yang diambil pastikan ianya menyihatkan...ok kawan2!!

p/s:- Tolong doakan reen boleh kurangkan lg 5kg tu k..huhu

okess la..sekian tq coz sudi baca bebelan ini...-Azreen

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 ulasan:

eynda berkata...

Gud luck....

neezareef berkata...

lama x dengo cter pasal reen..still diet lg ek..

sy pn klu dah bejalan mane nk control mkn..bila perut dah start tebal skit br nk nyesal..heeh

Azreen berkata...

hi neezareef...still diet gak...try nak maintain berat..hehe..kalau tak turun xper jangan naik balik sudah...risau la...

Azreen berkata...

hi eynda...tq

ieda berkata...

dah kuwogh dah tuh dik ..

insyaallah kuwogh dan sihat x der penyakit ..

Mia-Ina berkata...

mia pun same kak reen...tp mia kdg2 risau gak klu x wat menu..hehe..kdg2 mia ni jenis lupe..ble nampak je makanan sdp dimata..haha..
jom kte kekalkan kak reen

Azreen berkata...

kak ieda...

kekdg rasa macam dah kurus tapi kekdg rasa mcm gemuk...iskh...hehe

Azreen berkata...

hi mia...tu la.kiter try maintain berat ek..janji jgn bagi naik cam dulu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...