Dikuasakan oleh Blogger.
RSS
Container Icon

Jalan di merata-rata tempat....!

Salam semua kawan-kawan dan pengunjung blog reen..rasa macam lama jer tak update...lagi2 sibuk...sibuk dengan macam2 perkara,hujung minggu pun xde kat rumah...seperti tajuk entry kali ni...reen berjalan di merata2 tempat...balik rumah ibu reen kat klang...ni pun baru sampai rumah...

Lepas mandi..tak tahan..terus bukak laptop,baru la boleh update aktiviti ku...hehe...Hari Sabtu pagi2 reen n family bersiap-siap nak pergi KLIA coz nak hantar makcik reen dari Melaka nak pergi umrah...lebih kurang pukul 8.30 pagi kitaorang semua bertolak dari rumah, sampai sana dalam pukul 9.30 pagi...ramai sedara-mara yang dah sampai....

Dalam kereta on the way nak pegi KLIA..breakfast pun tak sempat, nak cepat punya pasal...takut lambat sampai...tapi tetap gak boleh posing...hehe...reen duk belakang dengan anak2..adik ipar ku drive...jauh gak KLIA ni...rasa lambat lak nak sampai...

Dah sampai pun...ni la makcik n pakcik reen yang nak berangkat buat Umrah di Mekah...bestnyer dapat pergi sana kan...anak2 reen tu dah lapar sebenarnya...nak beli makanan mahal benor kat KLIA ni...last2 reen beli roti cream blueberry jer untuk Amelia n Aleesya...boleh la alas perut sikit,takde la lapar sangat..beli 2 air kotak milo yang sekotak kecik 250ml tu RM2.50..mahal kan..xpe la nak wat camne..airport la katakan...hehe..balun je arr...lepas ni kita pegi makan yer..

Ni gambar kat depan kedai Bonia..cantik tau handbag2 kat situ..geram kalau tengok...tapi dapat tengok jela...nak beli tak mampu lagi la..agak2 mahal...akan datang kalau rezeki murah boleh la suruh en hubby belikan..haha..so, tak dapat beli ambik gambar depan kedai pun ok la..hehe..

Ohh..lupa nak promote..baju reen pakai tu baju yang reen jual online kat reone-store ye..so jemput singgah sana ye..hehe..sempat lagi buat iklan..



Lepas balik dari KLIA reen n family pergi jumpa ayah mertua reen kat Kg Baru KL..sebab ayah mertua reen meniaga kat PWTC sempena perhimpunan agung umno..seminggu kat sana...jual songket n batik terengganu...best tau pi sana..macam2 ada,orang pun ramai sampai sesak tak leh nak jalan..tapi yang best sangat sebab reen pegi last day...harga memang murah giler..berpinar mata tengok macam nak beli semua...

Berbalik bab makan...kitaorang singgah kat satu kedai Kelantan memandangkan semua pun dah lapar kan...kat kedai ni reen tak pernah lagi try..ayah mertua yang bawak pergi kedai tu,orang ramai tak ingat..penuh tempat2 duduk..makan kat sana style ala2 kampung sikit..berhidang..

Lauk yang kitaorg ambik simple je..ada ulam2..ikan bakar...sambal belacan...tempoyak...budu...gulai ikan sikit..pastu ada lala masak ape ntah...makan lak dengan nasi panas2...wooo! cuba bayangkan..seedaaapnyer tak terkata..kalau tak sebab diet nak rasanye pergi tambah nasi..tangkap leleh beb...reen makan nasi separuh yang overnya ratah ikan cicah sambal belacan n budu...sedap!sedap! nanti reen mesti datang sana lagi...hehe...

Tengok...licin tak tinggal ape pun..memang berbaloi n memang sedap hingga menjilat jari dan yang penting memang lapar time makan...hehehe..

Pas ni nak meneruskan penjelajahan ke PWTC..tiap2 tahun reen mest pergi sana punya..selain jumpa abah meniaga kat sana..boleh la shopping skit...

Reen n ibu reen..sama tak muka?..orang kata sama...yela, kan mak dengan anak..tadi lepas balik dari airport janji dengan ibu n ayah reen nak jumpa kat sini (PWTC)...sempat gak la ibu reen rembat tudung2 manik yang murah2 giler jual kat sini...so, di nasihat kan pada sesape yang tak pernah pergi n teringin nak pergi jualan kat PWTC akan datang...datang la last day..syok!lelong..lelong...rugi kalau x bawak duit banyak...hehe...

Ok la..panjang pulak entry reen ni...ngantuk la..nak tido esok kerja...!

Mrs Wan

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 ulasan:

atty's berkata...

kat airport makanan mmg mahalkan..kan kita tak mampu belikan reen tapi rugi je.beli mahal2

Dee berkata...

penah gi pwtc masa last day..ramai sgtlah..pening..

Azreen berkata...

atty's : betul!betul!betul!mahal bangat..hehehhe

Dee : ada pergi jugak ke?ha ah kan pening ramai..tp best kan..byk benda murah..hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...