Dikuasakan oleh Blogger.
RSS
Container Icon

Rumah ku...bila boleh pindah nie..hehe..


Wwaahhh...aku teruja...!! tengok dah hampir siap pun fasa 7B nie...tadi pergi kenduri kat kajang so, on the way balik tu singgah tengok rumah...jadi la walau dapat tengok dari jauh..dapat la melepaskan rindu..kah,kah,kah...mengalahkan rindu orang bercinta...(tp gambar kat atas ni deret belakang rumah reen yang hampir siap..rumah reen baru pasang bumbung)..

Ni gambar kat poster yang kitaorang ambik masa nak bayar booking kat Pelangi Semenyih...kalau nak tau untuk fasa 7B ni..rumah reen la satu2 nyer unit yang tinggal...kira last unit la ni...disebabkan fasa 7A sebelum ni dijual bak goreng pisang panas...jadinye fasa 7B ni pun tak sempat nak panass pun dah habis jugak...mula2 reen ingat nak beli rumah unit tengah jer...memandangkan rasanya kemampuan pun takat tu jer...tapi dah sold out suma..yang tinggal cuma corner unit yg reen beli ni je la...ermm nak beli ke tak...loan boleh lepas ke?

Tapi kitaorg tak terus beli...ambik masa gak balik rumah fikir...nak beli ke tak..kalau ikut patern n lokasi memang dah berkenan sangat tapi ongkosnye...nak bayar 10% lagi...macam2 fikir..akhirnyer setelah penat berfikir keputusan pun diambil...cewah!!! time tu tengah breakfast kat kedai mamak..terus call En.Kamarul tanya unit tu still available lagi ke tak..dia cakap masih ada tapi ade 2 orang call b4 reen call cakap nak pi bayar booking hari ni...alamak!!camne ni...sempat ke?

Pas dah habis breakfast terus balik rumah...siap lebih kurang...cabut pegi pelangi semenyih...hubby reen cakap...xpe,kita rileks jer..kalau rezeki kita ada...rumah tu kita punya la...tapi kalau masa kita sampai dah ada orang booking maknanye bukan rezeki kita la...so, hubby pun bawak keta slow n steady je ar...dalam hati ku mintak2 xde la orang datang lagi..

Sampai kat sana jer terus cari En. Kamarul...fuuhh!...memang rezeki tuhan...terus kitaorg cakap nak bayar booking...masa tu rasa excited sangat...maklum la reen memang dari dulu mengidam nak rumah corner lot..haha..x sangka tercapai gak hajat ku...

Masa tengah sibuk isi2 form la...sign2 dokumen la untuk booking tu..datang la satu family tu nak bayar booking gak rumah yang reen booking tu...tapiiii...sbb kitaorg dah bayar booking dulu xdapat la..makcik tu nampak macam sedih jer...siap tanye yang lain xde ke? rumah contoh tu xjual ke? bukan ku tak kesian tapi memang tak dapek nak nolong...pastu datang lagi sorang pun tanya pasal unit rumah yang sama...pun memang takde rezeki dia...

Dan Alhamdullillah rezaki family ku..Amin!

Pelan keluasan lantai fasa 7B...Azalea..(1,843 kps 20' x 70')

Rumah reen...lot G37...rumah yang kat tepi ujung sebelah kiri...nampak ke?...

Usaha kami tak berenti takat tu jer...memandangkan macam2 benda nak kena settle sepanjang proses nak beli rumah ni...sungguh rumit!betul...cari loan...10%...duit lawyer...huh..tak tau nak cakap...

Jangkaan siap akhir tahun ni...insyaAllah boleh pindah....

Tu je..bubui...

Mrs Wan

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 ulasan:

neezareef berkata...

semoga cpt2 umah tu siap

yazeema berkata...

reen,besaunya umah..cantik plak tu..ca pon nak pindah umah baru ni.memang tak sabo

atty's berkata...

reen besaunya umah..kty umah besau..bertingkat2..hehhe..ade byk pintu..
nanti masuk umah baru jgn lupas jemput tau

Azreen berkata...

Alhamdulillah..harap2 cepat siap..nanti reen jemput kengkawan blog datang yek...ehee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...