Dikuasakan oleh Blogger.
RSS
Container Icon

Tag : Before and After.

Reen kena tag lagi...kali nie dengan neezareef...sori ye kalau terlambat jawab...bukan apa tengah kumpul bahan2 yang nak dijawab..hehe...layannn...

Tagnya ialah Sebelum kahwin dan Selepas kahwin, Sebelum Pregnant dan Selepas Bersalin..

Sebelum Kahwin

1. Sebelum kawin kitaorang panggil diri masing2 mula reen dengan wan..pastu dah lama sikit kawan panggil reen dengan abang..ala2 berkasih sayang gitu...hahaha!!

2. Sebelum kawin kitaorang tak pernah ada tarikh declare (kalau salah eja mahap ye)..sendiri paham la...tetiba je bercinta..tak tau la camne boleh couple..

3. Sebelum kawin tempat pertama kitorang dating kat Sunway Pyramid pergi tengok wayang cerita Leftenan Adnan...hehe..tu je citer yang ada...

4. Sebelum kawin selalu gi dating kat area KL..Shah Alam..sebab kalau reen pi KL jumpa hubby dating sana la..kalau dia datang jumpa reen dating kat Shah Alam la..hehe

5. Sebelum kawin reen ada la 2 kali pegi rumah bakal mertua tapi hubby memang selalu datang rumah family reen...jadinya hubby b4 kawin lagi dah memang mesra dengan family reen sebab hujung minggu kalau reen balik rumah family kekadang dia selalu ikut..

6. Sebelum kawin selalu gak tengok wayang kalau ada cerita yang best!

7. Sebelum kawin hubby reen tak berapa romantik...selamba dia jer..tak pandai nak pujuk-pujuk..so,buang karan jer kalau merajuk coz dia memang tak paham..

8. Sebelum kawin tiap2 hari mesti call..tiap2 malam sebelum tido wajib call..walau hanya nak ucap good nite!!!hehe..baru leh tido dengan aman...hahaha..

Selepas Kahwin

1. Lepas kahwin masih gak panggil reen dengan abang..pastu bila dah ada anak kasi up sikit title panggil ibu dan ayah..hehe..

2. Lepas kawin kitaorang takde honeymoon pun..budget takde arr...lepas kenduri rumah mertua duduk sana seminggu merangkap honeymoon kat rumah mertua je la...jimat kos!!kuang..kuang..

3. Lepas kawin reen terus peknen...bunting pelamin la lebih kurang..so, reen ni jadi sangat sensitif..dan semestinya jadi kuat maakaann...haha..

4. Lepas kawin hubby reen jadi lebih romantik...ehee..pelik kan biasanye sebelum kawin nak tunjuk lebih2 sikit kan..tapi dia tak..b4 kawin macam buat tak tau sangat..coz dia cakap lepas kawin baru la boleh romantik lebih sikit...berbaloi sebab dah jadi bini..macam tu ke? pape je la...

5. Lepas kawin jarang-jarang sangat dapat tengok wayang..sebab dah ada anak kan..kekadang tak sampai hati nak tinggal anak..pernah hubby masuk tengok sesorang,reen jaga anak kat luar sambil jalan2 window shopping sementara tunggu wayang tu habis...

6. Lepas kawin pun hari2 mesti call hubby..kekadang sehari 4-5 kali..hehe..walaupun takde nak cakap ape mesti call..kalau tak tak leh buat keje..hehe..ambik semangat tu..

7. Lepas kawin...yang penting sangat bersyukur dipertemukan dengan insan yang sangat memahami,penyayang,bertanggungjawab dan sangat bersabar dengan kerenah ku..ewahh! sebab reen ni jenis degil sikit..kadang2 keras kepala...tp baik hati la...kihkih...

Sebelum Peknen

1. Sebelum peknen Amelia memang dah target lepas kawin tak moh rancang2..nak terus ada baby,suka sangat baby...alhamdulillah lepas je kawin terus peknen...gembira sangat..

2. Sebelum peknen Aleesya reen pergi kursus kecantikkan dan andaman 3 hari..tp time tu tak tau peknen cuma rasa lain macam skit..perut asyik lapar je..sama macam masa mengandung Amelia..

3. Sebelum peknen Amelia berat reen 48 kg je..kurus gitu..sebab b4 kawin kan jaga makan..diet la bagai..coz mesti la nak nampak cantik lansing time kawin kan..

4. Sebelum peknen Aleesya berat reen 60kg..agak dah membesar reen ni time tu..dijaga dengan baik oleh En. Hubby..haha..memang pernah diet tapi selalu gagal..time tu tak masuk forum Cari lagi..kihkih...

5. Sebelum peknen selalu risau takut badan naik tapi bila dah peknen peduli ape aku..makan jer!boleh gitu..jangan tiru tau!!!

6. Sebelum kawin agak rajin la menjaga dan mengemas rumah...lipat2 kain baju...masak-memasak segala...tapi masa peknen reen agak malas sikit..ntah kenapa..nasib baik En. Hubby ku bersabar...

7. Sebelum peknen Amelia takde la fanatik sangat nak makan burger tp masa peknen asyik nak makan burger je..kakdg buat sendiri sebab boleh makan banyak2..

8. Sebelum peknen Aleesya reen pun takde la asyik nak makan nasi ayam..tapi masa peknen hari2 kalau boleh nak makan nasi ayam..pernah order reen sorang 2 pinggan ok!tamak..

Selepas Bersalin


1. Lepas bersalin Amelia reen pantang kat rumah ibu reen..

2. Lepas bersalin Aleesya reen pantang seminggu kat rumah mertua pastu balik rumah sendiri...

3. Lepas bersalin Amelia..reen rasa gembira sangat coz dah jadi ibu..dan baru lah reen faham macam mana sakit dan susahnya seorang ibu tu melahirkan anak..ibarat macam bertarung nyawa..jadi rasa insaf sangat...besarnya pengorbanan ibu!!!

4. Lepas bersalin Amelia dapat turunkan berat ke 60kg dari 68kg masa nak bersalin.

5. Lepas bersalin Aleesya dapat turnkan berat ke 70kg dari 83kg masa nak bersalin...oh!beratnya...

6. Lepas bersalin Amelia breastfeed dia sampai umur 6 bulan jer..coz Amelia tak kuat menyusu..so. susu badan pun jadi tak banyak...

7. Lepas bersalin Aleesya breastfeed dia sampai sekarang nie..umur dia pun dah 1 tahun 3 bulan...Aleesya kuat menyusu,kalau reen balik keje dia nampak je muka reen itu la memula sekali dia cari..hehe..

8. Lepas bersalin Amelia & Aleesya..rezeki kami pun semakin bertambah..orang kata rezeki anak2..alhamdulillah semoga terus berjaya dalam kehidupan dan semua bidang,dan semoga Allah memurahkan lagi rezeki kami...AMIN..

Dan sape ye akan jadi mangsa tag seterusnya...

1. maira
2. vogue2704
3. eynda
4. illa
5. idayu
6. diana

Ok..yang kena tag tu jawab la ye..kalau dah pernah kena tag ni dikecualikan la...

Selamat menjawab tag...

Reen...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 ulasan:

neezareef berkata...

tq reen sudi jwb tag dgn bersungguh2
i bg 101%
hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...